‘Tüm vatandaşlarımız yuvalarına kavuşana kadar bize uyku yok’

Kahramanmaraş Depreminin Yıkılan Yerine Yeni Konutlar ve İş Yerleri İnşa Ediliyor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, 6 Şubat depremlerinin ardından Kahramanmaraş’ta yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Bakanlık, bugüne kadar 24 bin 420 konut, 30 iş yeri ve 10 bin 180 köy evi olmak üzere toplamda 34 bin 630 bağımsız birimi tamamladı. Yıl sonuna kadar ise 53 bin 976 konut, 6 bin 397 iş yeri ve 13 bin 814 köy evi olmak üzere toplamda 74 bin 187 konut ve iş yeri tamamlanacak.

Ebrar Sitesi’nin Yerine 3 Bin 870 Fore Kazıkla Yeni Yaşam Alanı İnşa Ediliyor

Depremde yıkılan Ebrar Sitesi’nin yerine Emlak Konut GYO tarafından yeni bir yaşam alanı oluşturuluyor. 32 blokta 678 daire ve 99 ticari alan inşa edilecek. Tüm blokların temelleri için zemin iyileştirmeleri yapıldı ve her bloğun altına ortalama 100 adet olmak üzere toplamda 3 bin 870 fore kazık kullanıldı. Ayrıca, Trabzon Bulvarı ile Azerbaycan Mahallesi arasında Emlak Konut tarafından 536 ticarethane, 947 ofis ve 1,291 konuttan oluşan 2,774 bağımsız bölümün yapımı devam ediyor. Azerbaycan Mahallesi’nde inşaat sürecini TOKİ yürütüyor ve bölgede 172,127 metrekarelik alanda 1110 konut ile 39,925 metrekarelik alanda 766 iş yeri inşa ediliyor.

Deprem Bölgesinde 4 Bine Yakın İşçi Çalışıyor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Ahmet Şahin, Dulkadiroğlu ve Onikişubat ilçelerinde toplamda 282 hektarlık alanda çalışmaların sürdüğünü belirtti. Şantiyelerde 4 bine yakın işçinin çalıştığını ifade eden Şahin, zemin iyileştirmeleri için gerektiğinde 20-21 metre derinliğe kadar fore kazıklar kullanıldığını ve sağlam temeller üzerine yapılar inşa edildiğini vurguladı. TOKİ Uzmanı Tufan Gümüş ise, “Deprem bölgesinde 7/24 çalışmalarımız devam ediyor. Gündüz nasılsak, gece de aynı hızla konutları tamamlamak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

Kaynak: haberlinki.com

Related Posts

İhracat talebinde artış sınırlı kaldı

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) İhracat Talep Endeksi verilerine göre mayıs ayında aylık yüzde 0,3 artışla 100,3’e yükseldi.

Zirai don cezası!

Ticaret Bakanlığı Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu, fahiş fiyat artışı yapan 289 işletmeye toplamda 114,7 milyon lira idari para cezası kesti. Kurul, özellikle tarım ürünleri ve gıda sektöründeki fırsatçı firmalara karşı mücadelesini kararlılıkla …

AB’de yeşil tarım savaşları: Danimarka’nın zorlu görevi

Danimarka’nın AB dönem başkanlığı, Avrupa’da tarımın geleceği konusunda sert bir tartışmanın yaşandığı bir döneme denk geliyor ve Kopenhag iklimin bu tartışmanın merkezinde olmasını istiyor. Tarımsal emisyonlara vergi koymak için tarihi bir iç …

Kara yolları için önemli duyuru: İşte kapatılan yollar ve trafik akış durumu (30 Haziran 2025)

Karayolları Genel Müdürlüğünün yol durumu bültenine göre, Anadolu Otoyolu’nun 11-13. kilometrelerinde Bolu Doğu-Bolu Batı kavşakları İstanbul istikametindeki üstyapı onarım çalışması nedeniyle ulaşım diğer istikametten iki yönlü ve kontrollü …

Türkiye’nin farkı kültür ve tarih

Turizm rekabetinde deniz-kum-güneş modelinden ayrışan Türkiye; ABD, Çin, Kanada, Japonya gibi harcama kapasitesi yüksek turist gruplarının ilgisini çekerken tarihi ve kültürel varlıkları öne çıkan şehirlerde de önemli bir turizm hareketi görülüyor.

19 Mart operasyonunun 100’üncü günü: Sermaye kaçıyor, kaynak yok, faizin ateşi yüksek

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, ilçe belediye başkanları, İBB bürokratları ve iş insanlarına yönelik başlatılan 19 Mart siyasal-yargısal operasyonlarının üzerinden 100 gün geçti. Ancak …