Antalya Havalimanı’nda Yeme İçme Fiyatları Turistleri Şaşırtıyor
Türkiye’de yeme içme fiyatlarındaki artış sadece yerli vatandaşları değil, turistleri de etkilemeye başladı. Turizm sektörünün vazgeçilmez noktası olan Antalya’da ise havalimanı fiyatları sezon açılışıyla birlikte oldukça yüksek seviyelere ulaştı. Yılda milyonlarca turisti ağırlayan ve uçuşların gerçekleştiği havalimanında yenileme çalışmaları tamamlanırken, bir restoranda bekleyen bir turistin karşılaştığı fiyatlar oldukça dikkat çekici.
Hamburger kola menüsü için 800 TL, bir simit için 110 TL ve bir şişe 50’lik biranın fiyatı ise 600-850 TL arasında seyrediyor. Limanın yolcu çıkış kısmındaki bir restoranda bir dilim paketli kek 135 TL, bir poğaça 110 TL ve bir tabak ton balıklı salata ise 560 TL’lik etiketlerle satılıyor.
Market Fiyatlarıyla Karşılaştırıldığında %655 Fark!
Havalimanlarındaki yeme içme fiyatları, kira ve personel giderlerinin fazla olması nedeniyle piyasadaki fiyatlara göre 5-6 katı kadar farklılık gösteriyor. Örneğin, markette 90 TL olan biranın fiyatı havalimanında %655 artışla 680 TL’ye yükselirken, bir restorana göre ise fiyatlar %172 daha fazla.
Aynı şekilde, markette 39.90 TL’ye satılan paketli bir dilim kek havalimanında %238’lik bir farkla 135 TL’ye alıcı buluyor. İstanbul’da 20 TL’ye satılan bir simit ise havalimanında %450’lik bir artışla 110 TL’ye satılıyor. Bir tost ve çaydan oluşan menü 360 TL’ye, bir dilim trileçe ise 350 TL’ye satışta. Geçen yıl 17.3 milyon turisti ağırlayan Antalya’nın bu yıl 18 milyon turiste ulaşması bekleniyor.