Mantar bruschetta, lezzetli bir atıştırmalık ya da akşam yemeklerinde başlangıç olarak servis edilebilecek yapımı kolay bir meze tarifidir. Mantar bruschetta, sotelenmiş kültür ve istiridye mantarı, çeri domates, sarımsak ve maydanoz ile süslenmiş kızarmış ekmek üstüne yapılır.
Mantar bruschetta, yapımı oldukça kolay bir tariftir. Az zamanda büyü bir lezzet birleşimi ortaya çıkarır. Kızarmış ekmeğin üst garnitürü için arzuya göre dilediğiniz mantarı da kullanabilir, tarifi dilediğiniz gibi kişiselleştirebilirsiniz.
Gelin birlikte adım adım mantar bruschetta’nın nasıl yapıldığını öğrenelim!
MANTAR BRUSCHETTA TARİFİ İÇİN BİLMENİZ GEREKEN UFAK LEZZET TÜYOLARI
Mantar bruschetta tarifini yaparken bir lezzet şöleni oluşturmak istiyorsanız biraz kurutulmuş porçini mantarı ekleyebilirsiniz. Kurutulmuş porçini mantarını mantar bruschettaya eklemek için öncelikle biraz nemlendirin ve kurumasını bekleyin, ardından tavada soteleyin.
Mantar bruschetta tarifinin bir diğer lezzet tüyosu ise ekmeği fırında ya da ızgarada da kızartarak daha farklı bir aroma verebilirsiniz. Ekmek çeşidini dilediğiniz gibi değiştirebilirsiniz.
Mantar bruschettayı daha güzel bir şekilde servis etmek isterseniz üzerine peynir, jambon ya da toz fındık ekleyebilirsiniz.
Mantar bruschetta tarifi yaparken mantarların lezzetlerini kaybetmemesi için su ile temas etmemesine özen gösterin. Mantarları temizlemek için nemli havlu kâğıt kullanabilirsiniz.
MANTAR BRUSCHETTA NE KADAR SÜRE SAKLANIR?
Mantar bruschetta en iyi lezzet sonucu için hazır olduğu öğünde tüketilmesi gerekir. Saklanması ya da sonradan tekrar ısıtılarak tüketilmesi önerilmez.
MANTAR BRUSCHETTA TARİFİ
4 KİŞİLİK / HAZIRLIK SÜRESİ: 15 DAKİKA / PİŞİRME SÜRESİ: 20 DAKİKA
Mantar Bruschetta Tarifi İçin Malzemeler;
- 4 dilim ekmek,
- 300 gam istiridye mantarı,
- 300 gram kültür mantarı,
- 150 gram çeri domates,
- 2 diş sarımsak,
- Doğranmış maydanoz,
- Zeytinyağı,
- Tuz, karabiber
Mantar Bruschetta Tarifi Nasıl Yapılır?
Adım 1
Mantar bruschetta tarifi yapmak için öncelikle 300’er gram istiridye ve kültür mantarlarını nemli havlu kâğıt ile silerek temizleyin. Ardından istiridye ve kültür mantarlarını ince ince dilimleyin. Mantarları dilimledikten sonra kenara alın ve 2 diş sarımsağın kabuklarını soyun.
Tabanı geniş bir tavayı ocağa alın ve içerisine zeytinyağı ve kabuklarını soyduğunuz sarımsakları atıp yağla birlikte kavurun.
Adım 2
Sarımsaklar güzelce kavrulup ezilmeye başladığında mantarları tavanın içerisine atıp ocağın ısısını yükseltin. Sularını salmaması için mantarları sürekli karıştırmayın. Kızardığına emin olduğunuzda diğer taraflarının kızarması için karıştırın.
İyice kızaran mantarların üzerine damak tadınıza göre tuz atın. 150 gram çeri domatesleri güzelce yıkayıp dörde bölün ve tavanın içerisine atıp birkaç dakika pişirin. Bu aşamada çeri domateslerin kabukları çıkmaması için çok pişirmemeye dikkat edin. Domatesler yumuşayınca ocaktan alın ve üzerine karabiber ekleyin.
Adım 3
Mantar bruschetta için ekmeğinizi ne çok ince ne çok kalın bir şekilde dilimleyin. 4 dilim ekmeğinizin üzerinde biraz zeytinyağı gezdirin ve sıcak tavada kızartın. Kızaran ekmeğin diğer yüzünü çevirin ve kızartın.
Kızaran ekmeklerinizi servis tabağına alın ve üzerini hazırladığınız mantarlı iç harcı pay edin.
Mantar bruschetta tarifiniz hazır, kıyılmış maydanoz ile süsleyerek servis edin, afiyet olsun!