Google’dan kovulan yazılımcı

İsrail’in Soykırıma Destek Veren Şirketler Listesi Uzun ve Çok Çeşitli

İsrail devleti bombalarla çocukları öldürürken sağ kalanları açlığa mahkûm edenler sadece İsrail devleti değil. Silah ve bomba üreten şirketler de bu listeye dahil. Gazze’de soykırımı destekleyen şirketlerin listesi çok uzun ve her sektöre her ülkeye yayılıyor. Gıda ve içecekten ambalaja, deterjandan hazır giyim ve ayakkabıya, otomotivden lojistiğe neredeyse bütün sektörlerde karanlık ilişkiler mevcut.

Açıktan destekleyenler olduğu gibi el altından destek sağlayanlar da var. Dolaylı yollardan destekleyenler ve desteklemiyor gibi görünenler de listenin bir parçası. Farklı dinlere mensup olanların hepsi kişisel menfaatlerini ön planda tutuyor. Kimi Yahudi, kimi Müslüman, kimi Hristiyan, hatta deist ve ateist bile var.

Bu şirketlerin ortak noktası, kişisel menfaatlerini toplumun menfaatlerinin önünde görmeleridir. Kâr hırsıyla hareket eden bu çeteye mensup olanlar arasında ahlaki değerlerden uzak, çevreyi kirleten, çalışanlarını hiçe sayan ve karşılarındaki insanları ticari mal olarak görenler bulunmaktadır.

İnternet teknolojisi sayesinde artık bu çetelerin kirli yüzleri gizlenemiyor. Teknoloji kötülüğe hizmet etmekle kalmıyor, aynı zamanda iyilerin de sesini duyuruyor. Teknoloji firmalarının Gazze’deki katliama destek verdiğini ve buna karşı çıkan personele baskı uyguladığını belirten bazı şirketlerin gerçek yüzlerini ortaya çıkarmak için mücadele edenler var.

İsrail ordusunun yapay zeka modellerini kullanarak hedef listeleri oluşturduğunu belirtenler, Google, Amazon ve Microsoft gibi teknoloji devlerinin bu sürece nasıl dahil olduklarını açıklıyor. Tüm bu firmaların bir araya gelerek Filistinlilere karşı uygulanan soykırıma sessiz kaldığı belirtiliyor. Silah üreticileri ile doğrudan sözleşmesi olan şirketlerin Gazze’deki soykırımda pay sahibi oldukları vurgulanıyor.

Bir milyar iki yüz milyon Müslümanın yalnızca yedi milyon Yahudiye karşı kendilerini savunmasını beklediğine dikkat çekilen haberde, dünyanın duyarsızlığını delmek için boykot silahını kullanan güçlü bir azınlığın varlığı vurgulanıyor. Bu durumda, güçlü bir azınlığın varlığıyla dünyanın değişebileceği mesajı veriliyor.

Related Posts

Uluslararası uzmanlardan AB’nin Rus enerjisi kararına kritik bakış:

Avrupa Komisyonu’nun iddialı yeni stratejisi, 2027 yılına kadar kıtaya yapılan karlı Rus doğalgaz satışlarını sona erdirmeyi, gaz şirketlerini Moskova ile olan sözleşmelerini feshetmeye zorlamayı ve Rus petrolüne ve nükleer yakıtına olan …

Avrupa’dan ABD’ye misilleme hazırlığı

Avrupa Birliği (AB), ABD’nin tarifelerine misilleme olarak yaklaşık 95 milyar euro değerinde ürüne vergi getirmeyi planlıyor.

İSO Türkiye ihracat iklimi endeksi nisanda 0,7 düşüş gösterdi

Türkiye imalat sektörünün ana ihracat pazarlarındaki faaliyet koşullarını ölçen İstanbul Sanayi Odası (İSO) Türkiye imalat sektörü ihracat iklimi endeksinin nisan 2025 dönemi sonuçları açıklandı. Endekste eşik değer olan 50,0’nin üzerinde ölçülen tüm …

Türkiye’nin dev çay firması satılıyor

Türkiye’nin en büyük çay üreticilerinden Of Çay, 6 yıl aranın ardından yeniden satılıyor. Şirketi 2019 yılında satın alan Jacobs kahvelerinin sahibi ABD merkezli Jde Peet’s, Türkiye’deki çay operasyonlarını elden çıkaracağını açıkladı.

KKM’de yaklaşık 2 ayın en sert çıkışı!

Kur korumalı TL mevduat ve katılma hesaplarındaki düşüş sürdü. Son 7 hafta en hızlı çıkışın yaşandığı 2 Mayıs haftasında KKM hesapları 25,5 milyar TL gerileme gösterdi.

ABD’deki Google davası Türkiye’yi de etkileyecek

ABD’de Google’a karşı açılan tekel karşıtı davasında sona yaklaşılırken, şirketin bölünmesine yol açabilecek yapısal önlemler masada. Davanın sonucu, yalnızca küresel teknoloji devlerini değil, Türkiye’deki dijital rekabet düzenlemelerini de doğrudan etkileyebilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir