Kadına şiddete karşı protokol

Üniversiteler ve Aileler Arasındaki İlişkiler Güçleniyor

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Özvar, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nda imzalanan protokolün, kurumlar arasındaki bağları güçlendirmenin yanı sıra üniversiteler ile toplum arasındaki ilişkilerin daha da sağlamlaşmasına yönelik önemli bir adım olduğunu vurguladı. 2025 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından “Aile Yılı” ilan edilmesinin Türkiye’nin geleceğine yönelik güçlü bir vizyonunun bir parçası olduğunu belirten Özvar, açıklamalarına şu şekilde devam etti:

“Aile, toplumun temeli ve taşıyıcısıdır. Bu çerçevede üniversitelere büyük görevler düşmektedir. Evlilik öncesi eğitimden aile içi iletişim becerilerine, kuşaklar arası ilişkilerin güçlendirilmesinden bağımlılıkla mücadeleye kadar pek çok konuda üniversitelerimiz, bilimsel araştırmaları ve toplumla doğrudan etkileşim içinde bulunan faaliyetleriyle katkıda bulunmalıdır. İmzaladığımız protokol, bu katkıyı kurumsal bir çerçevede topluma sunacaktır. Toplumun tamamına ayrım yapmaksızın bu hizmeti sunmak temel görevimizdir. Bu anlayışla, kadın ve erkek öğrencilerin yükseköğretim imkanlarından eşit şekilde faydalanmasını sağlamak için uzun süredir istikrarlı politikalar izliyoruz.”

Özvar, Şiddeti Önleme ve İzleme Merkezleri ile üniversiteler arasındaki koordinasyonun artırılmasının, Fen, Teknoloji, Mühendislik ve Matematik (STEM) alanlarında kız çocuklarının desteklenmesinin, yaşlı ve engelli bakımı gibi konularda uzman yetiştirilmesine yönelik programların teşvik edilmesinin, akademik ve sosyal açıdan büyük dönüşümleri beraberinde getireceğine inandığını dile getirdi.

POLİTİKALARIMIZI GÜÇLENDİRECEĞİZ

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ise protokolün, bakanlığın çalışma alanlarına bilimsel ve yapısal katkı sunacak yeni bir zemin oluşturacağını belirtti. Üniversitelerin birikimleriyle politika geliştirme süreçlerini daha da güçlendireceklerini belirten Göktaş, şunları söyledi: “85 milyon vatandaşımıza ulaşan hizmetlerimizi, akademik destekle daha etkili ve kapsayıcı hale getirmeyi önemsiyoruz. Bu hizmetleri geliştirirken bilimsel verilerden, akademik çalışmalardan ilham alıyoruz. Protokol, çalışma alanlarımıza bilimsel ve yapısal katkı sunacak yeni bir zemin hazırlıyor.”

Related Posts

PORT SUDAN HARİTA KONUMU ?|| Limanda patlama! Port Sudan neresi? İşte konumu ve tarihçesi

Sudan’ın idari merkezi konumundaki Port Sudan’da bulunan Güney Limanı’nda patlamalar ve yangınlar meydana geldi. Yaşan gelişme sonrasında Port Sudan’ın nerede olduğu ve haritadaki konumu merak içerisinde araştırılıyor. Öte yandan şehrin tarihçesi de araştırılanlar arasında yer alıyor. Peki, Port Sudan nerede? İşte Port Sudan’ın harita konumu ve tarihçesi…

İSKİ İSTANBUL BARAJ DOLULUK ORANLARI 5 MAYIS | Gözler İSKİ Baraj doluluk oranı yüzdesinde

İstanbul baraj doluluk oranları İstanbul’da meydana gelen son yağışların ardından merak konusu oldu. İSKİ tarafından günlük doluluk oranı raporu yayınlandı. İstanbul’da sabah saatlerinde baraj doluluk oranları yüzde 80 seviyesinin üstünde seyrediyor. Peki, 5 Mayıs İstanbul baraj doluluk oranı yüze kaç? Merak edenler için ayrıntıları haberimizde derledik. İşte 5 Mayıs baraj doluluk oranı detayları…

SON DEPREMLER: 5 Mayıs Kandilli Rasathanesi son dakika deprem haberleri

Son dakika deprem haberleri yakından takip ediliyor. Son depremler, Kahramanmaraş, Kütahya, Manisa, Isparta ve çevresinde günün ilk saatleri itibariyle sarsıntı hisseden pek çok kişi tarafından sorgulanıyor. Yurdun birçok noktasında meydana gelen son depremler, internet üzerinden araştırılmaya devam ediliyor. Konu ile ilgili son gelişme de Kahramanmaraş bölgesinden geldi. Peki, deprem mi oldu, nerede oldu? İşte AFAD ve Kandilli Rasathanesi tarafından yapılan açıklamalara göre son depremler listesi..

‘Siber güvenlik programlarının sayısını artıracağız’

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, “Temel hedefimiz; üniversitelerimizin rekabet gücünü artırmak, sürdürülebilir bir yükseköğretim sistemi inşa etmek, üniversitelerimizin ulusal ve uluslararası itibarını güçlendirmek adına atılması gereken somut adımları içeren bir stratejik çerçeve oluşturmak. Yapay zekâ temelli program açan üniversite sayısını 80’e çıkaracağız. Bunlar arasında vakıf üniversitemiz de yer alacak. Bilişim ve yapay zekâ temelli programlar gibi büyük önem verdiğimiz siber güvenlikle ilgili olarak da ön lisans ve lisans programlarının sayısını artıracağız” dedi.

Öğretmenlerin il içi yerleştirme takvimi: İl içi atama başvuruları ne zaman başlayacak?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2025 yılı öğretmenlerin il içi ve iller arası yer değiştirme takvimini açıkladı. Kadrolu öğretmenlerin görev yerlerini değiştirebilmeleri için belirlenen tarihler ve başvuru süreçlerine ilişkin önemli detaylar duyuruldu.​

2025 MEB AGS ne zaman? Akademi Giriş Sınavı başvuru tarihi ne zaman? AGS başvurusu nasıl ve nereden yapılır?

Milli Eğitim Bakanlığı Akademi Giriş Sınavı’nın (AGS) ayrıntıları belli oldu. Peki, 2025 MEB AGS ne zaman? Akademi Giriş Sınavı başvuru tarihi ne zaman? AGS başvurusu nasıl ve nereden yapılır?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir