Marmarabirlik’in üreticilere son ödeme tarihi belli oldu

AA

Zeytin hasadında bu yıl Cumhuriyet tarihinin en büyük hasadı gerçekleşti.

2024-2025 ürün alım kampanyasında, 57 bin 500 ton zeytin alımı yapıldı.

ÜRÜN BEDELLERİNİN YÜZDE 50’Sİ PEŞİN ÖDENDİ

Zeytin ürün bedellerinin yarısı, ortaklara peşin olarak 15 günlük periyotlar halinde ödendi.

SON ÖDEME 25 NİSAN’DA YAPILACAK

Marmara Zeytin Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (Marmarabirlik), 2024-2025 iş yılı zeytin ürün alım kampanyası kapsamında ortaklarına kalan yüzde 25’lik ödemeyi 25 Nisan’da yapacak.

KALAN ÖDEMELERİN YAPILACAĞI TARİHLER

Yarısını 21 Şubat’ta ödeyen birlik, kalan dilimi ise 25 Nisan Cuma günü ödeyecek.

“CUMHURİYET TARİHİNİN EN BÜYÜK HASADI”

Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, Cumhuriyet tarihinin en büyük hasadının olduğu bu yılda, rekolte beyan alımlarının 16 Eylül 2024 tarihinde başladığını ve 16 Ekim 2024 tarihinde sona erdiğini belirtti.

AVANS ALAN ÜRETİCİYE AVANS FARKI ÖDENİYOR

Asa, zorlu bir yılda hem üreticiyi hem de Marmarabirlik’i korumak adına avans fiyatı ile ürün alımlarına başladıklarını ve hasat sonunda piyasa koşullarına göre avans farkı ödendiğini söyledi.

Kaynak: Anadolu Ajansı (AA)

Related Posts

Bakan Şimşek: ‘Gümrük Birliği’nin modernizasyonu herkesin kazanç sağlayacağı bir adım

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Hollanda “Kral Günü” resepsiyonunda konuştu. Bakan Şimşek “Gümrük Birliği’nin modernizasyonu herkesin kazanç sağlayacağı bir adım” dedi.

İşte sefaletin tablosu! Açlık sınırı asgari ücretin neredeyse iki katına çıktı

Birleşik Kamu İş Konfederasyonu’nun yaptığı Nisan ayı araştırmasına göre dört kişilik bir ailenin açlık sınırı 26 bin 178 liraya, yoksulluk sınırı 79 bin 413 liraya yükseldi. Bu oran ise asgari ücretin neredeyse iki katı oldu

Trump’ın 100 günlük iktidarlığının piyasaya etkisi: Yatırımcılar ABD’de kalıcı zararın olmasından endişeli

Trump yönetiminin ilk 100 gününde piyasalarda yaşanan inişli çıkışlı seyir, bazı yatırımcıların Amerikan varlıklarından uzaklaşmasına neden oldu. Ancak uygulanan politikaların ABD’den uzaklaşmada kalıcı bir değişime yol açıp açmadığı henüz bilinmiyor.

Küresel askeri harcamalar rekor kırdı: Savaş endişesi trilyon dolarlık artış getirdi

Jeopolitik gerilimlerin tırmanmasıyla küresel askeri harcamalar 2024’te yüzde 9,4 artarak 2 trilyon 718 milyar dolara ulaştı. Özellikle Avrupa ve Orta Doğu’daki hızlı yükseliş dikkat çekerken, Türkiye’nin askeri bütçesi son 10 yılda yüzde 110 büyüdü.

Piyasalarda neler yaşandı?

Bu hafta küresel piyasalarda uluslararası finans kuruluşlarının büyüme tahminleri yakından izlenirken yurt içinde TCMB verileri ve Bakan Şimşek’in ABD temasları dikkat çekti.

‘Gelişmekte olan ülkeler ABD ile hemen anlaşmalı’

Dünya Bankası Başkanı Ajay Banga, Washington’daki Bahar Toplantıları sonrasında yaptığı açıklamada gelişmekte olan ülkelerin ABD ile mümkün olan en kısa sürede (Fast track) ticaret anlaşmaları yapması gerektiğini söyledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir