Prof. Dr. Ergen: Adet geciktirici ilaçlar alışkanlığa dönüşmemeli

Kadınların Tatil Planlarında Adet Geciktirici İlaç Kullanımı Hakkında Uzmanından Öneriler

Yaz döneminde tatil planları yapan kadınların adet dönemini ertelemek istediğini belirten Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Evrim Bostancı Ergen, adet geciktirici ilaçların kısa süreli kullanımda kalıcı bir risk oluşturmadığını ancak alışkanlık haline getirilmemesi gerektiğini vurguladı.

Prof. Dr. Evrim Bostancı Ergen, adet geciktirici ilaçların kısa süreli kullanımlarda güvenli olduğunu ifade ederek, “Sürekli kullanım doğru değil ancak adet düzeni ve doğurganlık üzerinde kalıcı bir etkileri yok” dedi.

“Tatil Öncesi Doktora Danışmak Önemli”

Prof. Dr. Ergen, kadınların özellikle tatil planlarına göre adet dönemini ertelemek istediklerini ancak bu ilaçların her kadına uygun olmadığına dikkat çekerek, “Kısa süreli, geçici kullanımda bu ilaçlar güvenlidir. Fakat mutlaka bir hekim kontrolünde alınmalı. Gelişi güzel, dost tavsiyesiyle ya da internetten edinilen bilgilerle kullanılmamalıdır” uyarısında bulundu.

Adet geciktirici ilaçların sürekli kullanımının önerilmediğini belirten Prof. Dr. Ergen, özel durumlar dışında bu yöntemin kullanılmaması gerektiğini dile getirdi. “Her kadının adet düzeni ve hormonal yapısı farklıdır. Bu yüzden özellikle doğurganlık çağındaki kadınlar, gelişigüzel ilaç kullanımından kaçınmalı” şeklinde konuştu.

“Sınırlı Dönemler İçin Kullanılmalı”

Adet geciktirici ilaçların zor durumlarda sürekli olmamak şartıyla kullanılabileceğini söyleyen Prof. Dr. Ergen, “Gerektiğinde kısa dönemlerde, örneğin 7 ile 10 gün gibi, geçici süreyle kullanılabilir. Önemli olan, bunu düzenli hale getirmemek” dedi. Prof. Dr. Ergen, bu ilaçların hekim kontrolünde ve doğru zamanlamayla kullanıldığında kadınların yaşam kalitesine katkı sağladığını belirtti.

Related Posts

Klima kaynaklı baş ağrılarına dikkat: İşte serinlerken dikkat edilmesi gerekenler

Klima kaynaklı baş ağrılarına dikkat: İşte serinlerken dikkat edilmesi gerekenler

Geceleri aç uyanıyorsanız dikkat: Bu durum bir hastalık habercisi olabilir

Gece uykusundan açlık hissiyle uyanmak sadece psikolojik değil, gizli bir metabolik hastalığın habercisi olabilir. Uzmanlar, bu durumun gizli hipoglisemi ve insülin direnci gibi ciddi sağlık sorunlarına işaret edebileceğini dile getirdi.

Göz kaşımak düşündüğünüzden tehlikeli olabilir

Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Serdar Marol, göz nezlesinde kaşımanın hastalığı tetiklediğini belirterek, kaşımanın keratokonus gibi kalıcı göz bozukluklarına yol açabileceği uyarısında bulundu.

İç Dünyamız Artık Görülüp Ölçülebiliyor!

Zihin, beyin ve bedenin ayrı ayrı değil, bir bütün olarak işlev gördüklerini belirten uzmanlar, aralarındaki uyumun, sağlıklı bir yaşamın temeli olduğunu ifade ediyor. 

Nöroloji Uzmanı uyardı: Günlük yaşamı etkileyen unutkanlıkları ciddiye alın!

Nöroloji Uzmanı uyardı: Günlük yaşamı etkileyen unutkanlıkları ciddiye alın!

Uzmanı uyardı: 50 yaş sonrasında görme kaybına neden olabilir!

Sarı nokta hastalığı, 50 yaş ve üzerindeki bireylerde sıkça görülen ve görme kaybına yol açabilen ciddi bir göz rahatsızlığıdır. Göz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Nursal Melda Yenerel, erken teşhisle bu kaybın önüne geçilebileceğini belirtti.