SAĞLIK BAKANLIĞI 18 BİN PERSONEL ALIMI ATAMA TAKVİMİ 2025 SON DAKİKA || Sağlık Bakanlığı 2. etap personel alımı tarihi açıklandı mı, ne zaman yapılacak, branş dağılımı belli oldu mu? Bakan Memişoğlu’ndan önemli açıklama!

“`html



Sağlık Bakanlığı’nın 18 bin kişilik personel alımı ile ilgili başvuru tarihleri ve şartları son günlerde yoğun ilgi görüyor. İlk etapta 37 bin sağlık personeli alımının tamamlandığı Mayıs ayından sonra, şimdi sağlık camiası 2. etap atamalarına dair detayları bekliyor. AK Parti TBMM Grup Toplantısı öncesinde basın mensuplarıyla bir araya gelen Sağlık Bakanı Memişoğlu, 18 bin kişilik personel alımı hakkında önemli bilgiler paylaştı. Peki, Sağlık Bakanlığı’nın 2. etap atama tarihi ne zaman? İşte merak edilen tüm detaylar…



18 BİN PERSONEL ALIMI NE ZAMAN GERÇEKLEŞECEK?

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, AK Parti TBMM Grup Toplantısı öncesinde gazetecilere açıklamalarda bulundu.



Memişoğlu, personel alımına dair soruları cevaplarken, “Eylül ayında alımlarımız gerçekleşecek. 18 bin kişilik atama için resmi ilanımız yapılacak.” ifadelerini kullandı.



SAĞLIK BAKANLIĞI 2. ETAP ATAMALARINA DAİR DETAYLAR NETLEŞMEMİŞTİR

18 bin kişilik personel alımının kadro ve branş ayrıntıları henüz kesinleşmedi. Sağlık Bakanlığı, 2025 yılı için yapılacak ikinci etap personel alımında hangi kadrolar ve branşların yer alacağını, ÖSYM tarafından yayınlanacak kılavuzla açıklayacak.



İLK ETAP PERSONEL ALIMI DETAYLARI

Sağlık Bakanlığı, 37 bin sağlık personelinin alımını ilk etapta Mayıs ayında gerçekleştirdi. Bu süreçte 15 bin 342 sözleşmeli personel alımı yapıldığını belirtelim. Mayıs ayında yapılan bu alımların kadro ve branş dağılımı ise aşağıdaki gibidir:




ÜNVAN/BRANŞ

ORTAÖĞRETİM

ÖN LİSANS

LİSANS

TOPLAM

BİYOLOG

10

10

20

BÜRO PERSONELİ

215

215

ÇOCUK GELİŞİMCİSİ

75

75

GENEL TOPLAM:

  • Ortaöğretim: 1.509

  • Ön Lisans: 5.199

  • Lisans: 8.634

  • Toplam: 15.342

“`

Related Posts

Üniversite katkı payında yüzde 69,9 artış

Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı’na göre, 2025-2026 akademik yılında da devlet üniversitelerinde eğitimlerine devam eden öğrencilerden program sürelerini aşmayanlar için öğrenci katkı payı alınmayacak. Önümüzdeki akademik yıl,  uzaktan ve ikinci öğretim öğrenciler için katkı payları ve öğrenim ücretleri 2024-2025 Eğitim-Öğretim yılı ücretlerine göre yüzde 69,9 artırıldı. Diğer yandan Devlet üniversitesinde öğrenim gören  depremzede ön lisans ve lisans öğrencilerinin öğrenim ücretlerinin devlet tarafından karşılanması hükmü çıkarıldı.

Bakan Tekin’den 4 yıllık lise eğitimi açıklaması

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 4 yıllık zorunlu lise eğitiminin 2 yıla düşürülmesiyle ilgili çalışma olup olmadığına ilişkin, “Kamuoyunda bir talep olursa biz de ilgili birimlerimizle beraber oturur değerlendiririz. Nihayetinde bu yasama organının yetkisinde. Biz de değerlendirmelerimizi yasama organına bildiririz. Ama şu anda biz sadece kamuoyundaki tartışmaları sizler gibi izliyoruz” dedi.

Çağatay Ulusoy ‘Uykusuz Adam’la başrolde: Partneri belli oldu!

Çağatay Ulusoy ‘Uykusuz Adam’la başrolde: Partneri belli oldu!

AŞURE GÜNÜ İBADETLERİ VE ORUCU | Aşure günü tek gün oruç tutulur mu? Muharrem ayının 10. günü neler yapılır, Aşure günü yapılacak ibadetler ve faziletleri nelerdir?

Aşure Günü orucu ve ibadetleri, Müslümanlar tarafından idrak ediliyor. Müslümanlar tarafından manevi huzur ve heyecanla beklenen aşure günü, Diyanet 2025 takvimine göre 5 Temmuz 2025 Cumartesi günü idrak edilecek. “Ramazan orucundan sonra en faziletli oruç, Allah’ın değer verdiği ay olan Muharrem ayında tutulan aşure orucudur…” şeklinde Peygamberimiz tarafından buyurulan muharrem ayının onuncu günü olan aşure günü oruç tutmak bazı âlimlere göre sünnet olarak belirtiliyor. Müslümanlar için dini, tarihi ve kültürel açıdan birçok mesaj barındıran önemli bir ay olan Muharrem ayı, ortak noktalar ve duygular ifade ediyor. Bu önemli günde dini vecibelerini yerine getirecek olan Müslümanlar Aşure Günü yapılacak ibadetler ve dualarını merak ediyor. Peki, aşure günü neler yapılır, hangi ibadetler yapılmalı? Aşure günü tek gün oruç tutulur mu? İşte, Aşure günü faziletleri ve ibadetleri hakkında ayrıntılı bilgiler.

Hinduizm’de karma döngüsünden kurtulmaya ne ad verilir? Moksha Nedir?

Hinduizm’in en derin ve manevi kavramlarından biri olan Moksha, karma döngüsünden (samsara) kurtuluşu ve ruhun nihai özgürlüğünü temsil ediyor. Karma, reenkarnasyon ve dharma ile bağlantılı olan Moksha, insanın yaşam döngüsünden kurtularak ilahi birliğe ulaşmasını ifade ediyor. Hinduizm’in bu temel öğretisi, manevi arayış içindeki bireyler ve dünya genelinde yoga, meditasyon ve spiritüel çalışmalarla ilgilenenler arasında popülerliğini koruyor. Peki, Moksha Nedir? Hinduizm’de karma döngüsünden kurtulmaya ne ad verilir?

CHP’den açıköğretim ücretlerine tepki: Zamlar, dar gelirlilere ek külfet getiriyor

CHP’den açıköğretim ücretlerine tepki: Zamlar, dar gelirlilere ek külfet getiriyor